Gjensynsglede og nettverksbygging for tidligere studenter
I juni arrangerte Oslo Nye Høyskole et treff for tidligere studenter tilknyttet institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner. Dette var en anledning for tidligere studenter til å gjenoppta kontakten med hverandre og reflektere over egen studietid og karriereveier etter utdanningen sin.
Publisert i Karrierehistorier Fredag 28. juni, 2024 - 14:14 | sist oppdatert Fredag 28. juni, 2024 - 17:10
En meningsfull dag med gamle venner og faglig påfyll
Treffet for ONH Alumni hadde godt oppmøte og var preget av stor gjensynsglede og god stemning gjennom hele ettermiddagen. Tidligere studenter - eller alumnene - deltok ivrig i de ulike aktivitetene og benyttet anledningen til å oppdatere hverandre om sine liv og karrierer.
Det er verdifullt både for alumnene og for høyskolen å holde kontakten, og ekstra givende å møtes med jevne mellomrom. Vi opplever at alumnene har stor glede og interesse av å treffes. De fagansatte ved instituttet synes også det er veldig fint å treffe tidligere studenter igjen, og høre hva de driver med og er interessert i, forteller leder for institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner, Torstein Dale-Åkerlund.
Programmet for alumni-treffet startet med en velkomsttale fra instituttleder Torstein, som oppdaterte alumnene om de siste nyhetene ved instituttet. Spesielt interessant var informasjonen om de nye årsstudiene som lanseres til høsten, inkludert studier innen etterretning, som mange fant både spennende og relevante.
Etter velkomsttalen holdt Hilde Restad et engasjerende faglig innlegg om det kommende presidentvalget i USA og amerikansk politikk. Dette ble etterfulgt av en hyggelig middag og mingling, hvor deltakerne kunne nyte god mat mens de gjenopptok kontakten med gamle kjente.
Verdien av å holde kontakten
Oslo Nye Høyskole ser stor verdi i å arrangere slike treff for sine alumner. Både tidligere studenter og fagansatte får mye ut av å møtes jevnlig for å dele erfaringer og bygge nettverk. Det gir høyskolen mulighet til å få tilbakemeldinger og innsikt fra arbeidslivet, noe som er viktig for høyskolen for å kunne holde studietilbudene relevante og oppdaterte.
I tillegg knytter vi som høyskole oss tettere til våre alumner som nå er i arbeidslivet gjennom arrangementer som dette. Det oppstår gjerne forslag og ideer til samarbeid, og relasjoner på tvers blir styrket. I tillegg til at det er hyggelig å treffes, så får alumnene anledning til å få litt uformell veiledning og ikke minst få tips og innspill fra hverandre når det gjelder karriererelaterte spørsmål, sier karriererådgiver ved ONH, Maria Gulseth Berge.
Det er også veldig fint for de fagansatte å treffe tidligere studenter igjen, høre hva de driver med og få deres refleksjoner og tilbakemeldinger etter at de er ferdige som studenter hos oss, fortsetter hun.
I løpet av treffet ble det tydelig at det var stor variasjon i hva alumnene jobber med nå. Noen er i sluttfasen av sine masterstudier, mens andre har nettopp startet i ny jobb. Flere har allerede mange års erfaring fra arbeidslivet. Deltakerne jobber i ulike sektorer, som humanitære organisasjoner, rådgivning, politiet, forsvaret og innen kommunikasjon.
Nettverksbyggingens viktighet
For mange er det sosiale aspektet ved slike treff svært verdifullt. Det er en mulighet til å møte gamle studievenner og fagansatte, samt knytte nye kontakter. Nettverksbygging er essensielt både i arbeidslivet og for personlig utvikling, og alumni-treffene gir en ypperlig arena for dette.
Nettverk handler om å ta vare på menneskene du møter i ulike perioder og settinger i løpet av livet. Å kjenne folk, og kjenne til folk, er verdifullt på så mange nivåer, både i livet generelt og i karrieren spesielt. Alumni-nettverket er en arena for å ta vare på relasjonene fra studietiden, og til å bygge nye, sier karriererådgiver Maria.
Maria forteller at som karriereveileder så ser hun hvilken verdi nettverk spiller i folks arbeidsliv hver eneste dag.
Gjennom andre mennesker kan vi få informasjon, lære, få innsikt, inspirasjon og nye muligheter kan åpne seg. Man kan bidra og hjelpe andre. Om relasjonene ikke føles så viktige her og nå, er det kanskje nettopp personene du har i nettverket ditt som kan være avgjørende senere, forteller hun.
Fremtidige muligheter og relasjonsbygging
Alumni-nettverket er en viktig ressurs både for tidligere studenter og for høyskolen. Oslo Nye Høyskole jobber systematisk med alumni-virksomheten og legger til rette for at tidligere studenter kan holde kontakten og fortsette å dra nytte av hverandre.
Når du er ferdig med en grad hos oss blir du automatisk med i alumni-nettverket. Hvor mye du gjør ut av det, er opp til deg, sier Maria.
Alumner oppfordres til å delta i sosiale og faglige arrangementer, og benytte seg av karriereveiledningstilbudet som er gratis for alumner. Gjennom slike tiltak ønsker høyskolen å skape en varig relasjon mellom alumnene, høyskolen og instituttet, som kan gi både faglig input og sosiale muligheter.